Ελληνική Σπιρουλίνα | |
Περιγραφή Προϊόντος Η σπιρουλίνα (spirulina)είναι φαγώσιμο 100% φυτικό Ελληνικό προϊόν (κυανο - πράσινο μικροφύκος) που αποτελείται από πολλά κύτταρα ,που σχηματίζουν μεταξύ τους νήματα, τα οποία πολλές φόρες είναι σπειροειδή. Εξαιτίας των πολυάριθμων θρεπτικών της συστατικών, η σπιρουλίνα θεωρείται πλήρης τροφή με μοναδικά χαρακτηριστικά. Περιέχει πρωτεΐνες σε ποσοστό 55-70%, 15-25% υδατάνθρακες, 6-8% λιπαρά, χλωροφύλλη, τέσσερις διαφορετικές μοριακές μορφές β-καροτίνης και μεγάλες ποσότητες φυτοθρεπτικών, μετάλλων (σίδηρος, κάλιο, μαγνήσιο, κ.ά.), ιχνοστοιχείων και βιταμινών Ε, Α, Κ και Β, συμπεριλαμβανομένης και τις βιταμίνης Β12. H σπιρουλίνα είναι πολύ πλούσια σε πληθώρα συστατικών που δεν υπάρχουν σε καμία άλλη φυτική τροφή σε τέτοια έκταση ή αναλογίες. Επιπλέον τα συστατικά της αφομοιώνονται και αξιοποιούνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον ανθρώπινο οργανισμό. Η σπιρουλίνα που έχει το Bionaturel.gr είναι εξαιρετικής ποιότητας, πιστοποιημένη ως «βιολογικό προϊόν», παράγεται και στην Ελλάδα στην Νιγρίτα του νομού Σερρών, μετά από έρευνες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου που υπέδειξαν τη συγκεκριμένη περιοχή ως ιδανική για την καλλιέργειά της.Μέση θρεπτική σύσταση* (ανά 100 γραμμάρια με μέση ημερήσια ποσότητα λήψης 2-5γρ) Θερμίδες 290 Πρωτεΐνες 57,4 g Λιπαρά 7,7 g Υδατάνθρακες 23,9 g Φυτικές ίνες 3,6 g Μερικά απο τα πλεονεκτήματα της σπιρουλίνας είναι:
• Αναιμίας • Παχυσαρκίας • Καρκινογένεσης • Υποσιτισμού • Ιογενών λοιμώξεων • Βελτίωση μεταβολισμού • Αποτοξίνωση συκωτιού • Δυσκοιλιότητας • Οστεοπόρωσης ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ:Ενήλικες : 3-6 ταμπλέτες την ημέρα με χυμό ή νερό, 30 λεπτά πριν κάθε γεύμα. Παιδιά : 1-3 ταμπλέτες την ημέρα με χυμό ή νερό, 30 λεπτά πριν κάθε γεύμα. Επίσης η σπιρουλίνα θεωρείται ιδανικό συμπλήρωμα:
|
"Πως μπορώ να πεθάνω", είπε, "εγώ που έχω μια μεγάλη ιδέα;" σελ. 112 (Αδερφοφάδες) ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ******************* "Καλύτερα να του ξεφύγει κάτι του γιατρού, παρά να κάνει λάθος διάγνωση."
Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014
Ελληνική Σπιρουλίνα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου