Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Τριχόπουλο

Το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Τριχόπουλο

Το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Τριχόπουλο
Το τελευταίο αντίο σήμερα στο Δημήτρη Τριχόπουλο από εκατοντάδες φίλους και συνεργάτες στη νεκρώσιμη ακολουθία που θα τελεσθεί στις 3 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι.

Η επιστημονική κοινότητα ακόμα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το θάνατο του κορυφαίου Έλληνα ερευνητή Δημήτρη Τριχόπουλου τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου.

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας των Πανεπιστημίων του Χάρβαρντ και της Αθήνας, πέθανε στις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας, στην καρδιολογική μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση από τις 19 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν της διοίκησης του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», «ο καθηγητής Δημήτρης Τριχόπουλος εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου την Τετάρτη 19/11/2014 έχοντας υποστεί οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Η κατάστασή του έβαινε συνεχώς επιδεινούμενη και κατέληξε έπειτα από 13 ημέρες νοσηλείας με εικόνα πολυοργανικής ανεπάρκειας».

Τη θλίψη του για το δυσαναπλήρωτο επιστημονικό κενό που αφήνει ο καθηγητής Ιατρικής Δημήτρης Τριχόπουλος, όπως και τα θερμά συλλυπητήριά του στην σύζυγο του εκλιπόντος καθηγήτρια Αντωνία τριχοπούλου, εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ). «Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση του θανάτου του Καθηγητή και Ακαδημαϊκού επιδημιολογίας, Δημήτρη Τριχόπουλου, ενός διακεκριμένου Καθηγητή Ιατρικής σε Ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια που συνέβαλε σημαντικά στην εξέλιξη της έρευνας, ειδικά στον τομέα της Επιδημιολογίας, με συγγραφή εκατοντάδων επιστημονικών άρθρων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Επρόκειτο για έναν βραβευμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος με το ήθος του και την στρατιά ιατρών που δημιούργησε μέσα από το έγκριτο επιστημονικό του έργο, πέτυχε την διεθνή αναγνώριση και προβολή της χώρας μας. Είναι σίγουρο ότι το κενό που αφήνει ένας τόσο σημαντικός και καταξιωμένος επιστήμονας στον ιατρικό κόσμο είναι δυσαναπλήρωτο» αναφέρει ο ΙΣΑ στην ανακοίνωσή του.
Τη βαθύτατη λύπη τους για την απώλεια του ακαδημαϊκού καθηγητή εκφράζουν η Πρόεδρος, κ. Τζένη Κρεμαστινού, ο Γενικός Διευθυντής, κ. Θεόδωρος Παπαδημητρίου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και όλο το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Οι επικεφαλής του ΚΕΕΛΠΝΟ, αναφέρουν, ότι «η ανεκτίμητη προσφορά του εκλιπόντος στο χώρο της επιστήμης, αποτελεί υποθήκη και σημείο αναφοράς στους νέους επιστήμονες που δίνουν καθημερινά τη μάχη για την προστασία και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του και συνεργάτιδά μας, καθηγήτρια κ. Αντ. Τριχοπούλου».

Πηγή: www.ygeia360.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου