Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Η μητέρα παρατηρεί μαύρους κόκκους στη μύτη του μωρού της - SOS στα αρωματικά κεριά

***

Η μητέρα παρατηρεί μαύρους κόκκους στη μύτη του μωρού της

Ενώ θηλάζονταν, αυτή η μητέρα παρατήρησε μαύρα στίγματα στη μύτη του γιου της. Μετά από λίγο, κατάλαβα τι συνέβη και τώρα θέλει να προειδοποιήσει όλες τις μητέρες


Η μητέρα, ο πρωταγωνιστής αυτής της ιστορίας, ονομάζεται Meghan Budden και προέρχεται από το New Jersey. Αποφάσισε να εξαπλωθεί αυτό που της συνέβη για να προειδοποιήσει τους άλλους γονείς. Ήταν φυσώντας τη μύτη του όταν συνειδητοποίησε ότι κάτι μαύρο είχε παραμείνει στο μαντήλι. Δεν μας έδωσε πολύ βάρος και άρχισε να θηλάζει το μωρό της.
Ήταν τότε που συνειδητοποίησε ότι ο γιος της είχε μαύρα στίγματα στη μύτη του. Όταν τον πήγε στον παιδίατρο, της είπε ότι ήταν αιθάλη.
Δεν μπορούσε να καταλάβει πώς θα μπορούσε να συμβεί, έως ότου τη συνειδητοποίησε ότι το βράδυ πριν είχε ανάψει κάποια αρωματικά κεριά, για περίπου έξι ώρες.
Όταν πήρε το κιβώτιο κεριών, παρατήρησε ότι ο κατασκευαστής είχε προειδοποιήσει για το κουτί: μην το χρησιμοποιείτε περισσότερο από τρεις ώρες.
Τα κεριά είχαν παραγάγει αιθάλη και τόσο η ίδια όσο και ο γιος της είχαν αναπνεύσει. Πολλοί πιστεύουν ότι είναι αβλαβές, αλλά δεν είναι καθόλου αυτό.
Η αιθάλη μπορεί να προκαλέσει κληρονομική καρδιακή νόσο, άσθμα, βρογχίτιδα και άλλα αναπνευστικά προβλήματα. Σκεφτείτε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες προκαλεί 20.000 πρόωρους θανάτους και 300.000 επιθέσεις άσθματος κάθε χρόνο.
Αυτό που θέλει να πει ο Meghan, μοιράζοντας την ιστορία του μαζί μας, είναι να δώσουμε προσοχή στις οδηγίες των προϊόντων και να γνωρίζουμε ότι η αιθάλη δεν είναι ακίνδυνη.
Ήταν πολύ ενημερωμένος για το θέμα και ανακάλυψε ότι υπάρχει ένας τρόπος να αποφευχθεί η παραγωγή των κεριών: κόψτε το σύρμα κεριών έτσι ώστε να είναι περίπου 0,3 cm πάνω από το κερί και ποτέ μην αφήσετε ένα κερί φωτισμένο σε ένα σημείο όπου υπάρχουν ρεύματα. Εάν δείτε τη δημιουργία της πρώτης αιθάλης, πρέπει αμέσως να απενεργοποιήσετε το κερί.
Τα αρωματικά κεριά, που χρησιμοποιούνται για το σπίτι, περιέχουν υψηλές ποσότητες λιμονένιου, μια αβλαβή ουσία για την υγεία μας, αλλά που σε επαφή με το όζον μετατρέπεται σε φορμαλδεΰδη, ένα εξαιρετικά καρκινογόνο στοιχείο.
Παρακάτω είναι το βίντεο της ιστορίας του Meghan:
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ, ΕΚΕΙ!

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου