Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Aφιερωμένη στον Δημήτρη Τριχόπουλο η φετινή Cutter Lecture του Harvard



ΕΛΛΑΔΑ

Aφιερωμένη στον Δημήτρη Τριχόπουλο η φετινή Cutter Lecture του Harvard


ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Φέτος το Δεκέμβριο, η Cutter Lecture, η σημαντικότερη διάλεξη  του Τμήματος Επιδημιολογίας  του Harvard, είναι αφιερωμένη στον Δημήτρη Τριχόπουλο.
Ο Δημήτρης Τριχόπουλος γεννήθηκε στον Βόλο το 1938. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Λονδίνου, Harvard και Οξφόρδης. Ηταν καθηγητής Επιδημιολογίας και Πρόληψης Καρκίνου και διευθυντής στο αντίστοιχο Τμήμα στο Παν. Harvard των ΗΠΑ και πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας. Υπηρέτησε ως καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Αθηνών, ως καθηγητής Επιδημιολογίας στο Ιατρικό Παν. Karolinska της Στοκχόλμης. Ηταν επίτιμος διδάκτωρ του Παν. Ουψάλας, μέλος της Εταιρείας Τιμών Δημόσιας Υγείας των ΗΠΑ και επίτιμος εταίρος του Βασιλικού Κολλεγίου Ιατρικής της Βρετανίας. Εχει τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το παράσημο του Ταξιάρχη της Τιμής. Ηταν, επίσης, τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και αντεπιστέλλον μέλος των Ιατρικών Ακαδημιών της Γαλλίας και του Βελγίου. Είχε τιμηθεί από τη γενέτειρά του με το Χρυσό Μετάλλιο του Δήμου Βόλου και το Χρυσό Μετάλλιο του Παν. Θεσσαλίας. Πρόσφατα του απενεμήθη το βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας Βασίλη Ξανθόπουλου - Στέφανου Πνευματικού.
Η έρευνά του είχε επικεντρωθεί στην αιτιολογία των κακοήθων νεοπλασιών για την οποία είχε λάβει πολλές διεθνείς διακρίσεις, όπως το Julius Richmond για την ανακάλυψή του για το ρόλο του παθητικού καπνίσματος στην αιτιολογία του καρκίνου του πνεύμονα, το βραβείο Brinker του Ιδρύματος Susan Komen των ΗΠΑ για την έρευνά του στον καρκίνο του μαστού και το Μετάλλιο Τιμής του Διεθνούς Κέντρου Ερευνας Καρκίνου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το όλο έργο του. Το ιατρικό περιοδικό The Lancet συμπεριέλαβε εργασία του Δ. Τριχόπουλου μεταξύ 27 κομβικών εργασιών για την Ιατρική από τους ιπποκρατικούς χρόνους έως σήμερα.
Ο σύνδεσμος για περισσότερες πληροφορίες είναι: https://www.eventbrite.com/e/the-cutter-lecture-dimitrios-trichopoulos-memorial-symposium-tickets-18759800067.
Online
πηγή

***
Υγ.
Ο Βόλος και γενικότερα η Ελλάδα, δεν ξέρω "τι;" και "πότε;" θα κάνει...

2;25π.μ. Κι άρχισε πάλι να βρέχει στον τσίγκο! 28/11/15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου