Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Νέο έτος, με μερικές διατροφικές αλήθειες

Νέο έτος, με μερικές διατροφικές αλήθειες

Νέο έτος, με μερικές διατροφικές αλήθειες
Η ομάδα του titroo ανέβασε το άρθρο πριν 6 ώρες
walnut-leaves
Γεια σας φίλες και φίλοι και καλή χρονιά ,

Στο πρώτο άρθρο του νέου έτους αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε μερικές διατροφικές αλήθειες, οι οποίες ελπίζουμε να σας βοηθήσουνε να πετύχετε όλους τους διατροφικούς στόχους της νέας χρονιάς.

Γαστρονομικές ατασθαλίες

Γνωρίζατε ότι το βάρος που δείχνει η ζυγαριά την επόμενη μέρα μίας γαστρονομικής ατασθαλίας (ένας όμορφος τρόπος να περιγράψουμε την πρωτοχρονιά ή οποιοδήποτε άλλη μέρα που το μόνο που κάνουμε είναι να απολαμβάνουμε φαγητά και γλυκά) δεν είναι βάρος που έχετε βάλει αλλά οφείλεται στην κατακράτηση νερού; Αυτό συμβαίνει γιατί, τις μέρες των “γαστρονομικών ατασθαλιών” το σώμα αποθηκεύει τους επιπλέον υδατάνθρακες που προσλαμβάνει ως γλυκογόνο και για κάθε μέρος γλυκογόνου αποθηκεύει επίσης 3 μέρη νερού. Όταν επανέλθει η διατροφή σας σε φυσιολογικούς ρυθμούς το ίδιο θα γίνει και με το βάρος σας.

Αρνητικές τροφές; αρνητικό

Τώρα που περάσαν οι γιορτές να σας αποκαλύψουμε και μια μεγάλη αλήθεια... Αν σας έχουν πει για τροφές με “αρνητικές” θερμίδες, λυπόμαστε αλλά δεν υπάρχουν. Μπορεί να ακούγεται εξαιρετικά ελκυστικό και αληθοφανές, ότι μια τροφή μπορεί να περιέχει λιγότερες θερμίδες από όσες χρειάζεται κάποιος για να την καταναλώσει και να τη χωνέψει. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η διαδικασία της πέψης και κατανάλωσης, απαιτεί απειροελάχιστη ποσότητα ενέργειας σε σχέση με την ενέργεια που παίρνουμε από την τροφή (ναι ακόμα και από φαγητά με ελάχιστες θερμίδες).

Περί της τελειότητας ο λόγος

Επίσης με το νέο έτος, να σας πούμε ότι δεν υπάρχει η τέλεια δίαιτα που όποιος την ακολουθεί έχει αποτελέσματα. Οι διατροφικές συνήθειες, του κάθε ένα από εμάς, είναι διαφορετικές και διαφορετικές πρέπει να είναι οι είναι οι επεμβάσεις σε αυτές. Όπως πάντα η νέα χρονιά είναι μια τέλεια ευκαιρία να εντοπίσετε τις δικές σας και το Titroo είναι εδώ για να σας βοηθήσει. Ξεκινήστε σήμερα

Τέλος, μερικές διατροφικές αλήθειες σε σφηνάκι


  • “Χωρίς Λιπαρά” δε σημαίνει χωρίς θερμίδες.
  • Το ίδιο και για το “χωρίς ζάχαρη”
  • Οι υδατάνθρακες δεν παχαίνουν, και..
  • Η υγεία δεν έχει να κάνει μόνο με το βάρος

Καλή χρονιά,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου