Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να βάζετε λεμόνι στα ροφήματά σας

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να βάζετε λεμόνι στα ροφήματά σας


Γιατί δεν πρέπει ποτέ να βάζετε λεμόνι στα ροφήματά σας
Μετά απ’ όσα ακολουθούν μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτείτε το λεμόνι για τα ροφήματά σας!
Αναλογιστείτε, πόσες φορές έχετε παραγγείλει ένα ποτό ή ένα αναψυκτικό σε ένα café ή σε ένα bar – restaurant. Μάλλον πολλές! Τώρα προσπαθήστε να θυμηθείτε πόσες από αυτές τις φορές το ρόφημα που παραγγείλατε σας το σέρβιραν με μια γαρνιτούρα λεμονιού. Μάλλον τις περισσότερες!
Οι κανόνες υγιεινής για τους χώρους εστίασης, μεταξύ άλλων, ορίζουν πως οι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτούς τους χώρους οφείλουν να χρησιμοποιούν ορισμένα μέσα, όπως γάντια μιας χρήσης ή ειδικές τσιμπίδες, έτσι ώστε να μην έρχονται σε επαφή με φρούτα και λαχανικά. Η μη τήρηση τους όμως μπορεί να επιφυλάσσει κινδύνους για την υγεία των καταναλωτών.
Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό Journal of Environmental Health, υποστηρίζει πως η χρήση γαρνιτούρας λεμονιού στα ροφήματα (είτε πρόκειται για τη φλούδα είτε για τις φέτες λεμονιού) μπορεί να ευθύνεται για τη διάδοση πολλών μικροβίων.
Ένας ενήλικος είναι σε θέση να καταλάβει τους λόγους γιατί πάνω απ’ όλα έχει δει, πολλές φορές, την προετοιμασία του ποτό του πριν αυτό του σερβιριστεί σε ένα bar.
Πριν όμως ο πανικός σας κυριεύσει και αρχίσετε να κατηγορείτε τους επαγγελματίες του χώρου, να αναφέρουμε πως, μια παλαιότερη έρευνα που είχε δημοσιευθεί από τον Παναμερικανικό Οργανισμό Υγείας  κατέληγε στο συμπέρασμα πως το λεμόνι μπορεί να είναι ένα από τα πιο φυσικά απολυμαντικά.
Η απόφαση τώρα πια είναι δική σας για την επόμενη φορά που θα σταθείτε απέναντι από έναν 'tender. Αν βέβαια αυτό που έχετε σκοπό να παραγγείλετε είναι μια Cola ή ένα  Jin&Tonic ίσως χρειαστεί να κάνετε τα στραβά μάτια. Άλλωστε δύο πράγματα έχετε στα υπέρ της υπόθεσης: 1ον η παρασκευή των ποτών πλέον γίνεται με τρόπο πιο αισθητικά εξευγενισμένο  και 2ον μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να πάθατε και κάτι!

Πηγή: spirossoulis.com
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου