Κυριακή, 20 Απριλίου 2014

Έκκληση να επικοινωνήσει με τις υγειονομικές

πηγή

Έκκληση να επικοινωνήσει με τις υγειονομικές υπηρεσίες ο οδηγός που μετέφερε τον ασθενή με λοίμωξη MERS


Έκκληση να επικοινωνήσει με τις υγειονομικές υπηρεσίες ο οδηγός που μετέφερε τον ασθενή με λοίμωξη MERSΕπείγουσα έκκληση απευθύνει το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), προκειμένου ο οδηγός ΤΑΧΙ, ο οποίος μετέφερε τον 69χρονο ασθενή ο οποίος πάσχει από ιογενή λοίμωξη – πνευμονία με κορονοϊό ( MERS), να επικοινωνήσει άμεσα με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες στα τηλέφωνα: 210 5212054 και 210 5212000.Το ΚΕΕΛΠΝΟ ολοκληρώνει την έρευνα όλων των επαφών του ασθενούς κατά τη διάρκεια του ταξιδίου του από την Αραβική χερσόνησο έως την Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό αναζητεί τον οδηγό ΤΑΧΙ που μετέφερε από το αεροδρόμιο τον ασθενή.
Ο 69χρονος, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Σαουδικής Αραβίας, νοσηλεύεται σε Νοσοκομείο, σε Ειδική Μονάδα Αρνητικής Πίεσης, και η κατάστασή του κρίνεται σταθερή. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ η διάγνωση επιβεβαιώθηκε και από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Επικαιροποιημένες οδηγίες για την συγκεκριμένη νόσο, έχουν σταλεί σε όλα τα νοσοκομεία από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) , για περαιτέρω εγρήγορση.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.symvolinews.gr/2014/04/mers_20.html#ixzz2zRCjarJa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου