Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Δωρίζουν τα μαλλιά τους για να φτιαχτούν περούκες για παιδιά με καρκίνο

Δωρίζουν τα μαλλιά τους για να φτιαχτούν περούκες για παιδιά με καρκίνο

Μία κίνηση απλή, που μπορεί να γεμίσει χαρά τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Μία πρωτοβουλία συγκινητική, που έχει ήδη βρει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο. Άνθρωποι από όλη την Ελλάδα δωρίζουν τα μαλλιά που κόβουν σε διεθνείς οργανισμούς που κατασκευάζουν και χαρίζουν περούκες σε παιδιά, που πάσχουν από την ανίατη ασθένεια. Και παράλληλα χαρίζουν πολλά χαμόγελα!

Η ιδέα και η πρωτοβουλία ανήκει σε μία 24χρονη φοιτήτρια από τη Θεσσαλονίκη, η οποία πριν λίγους μήνες ξεκίνησε μία εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την αποστολή και δωρεά των μαλλιών τους.

"Όταν έκοψα και έδωσα η ίδια τα μαλλιά μου, αποφάσισα να ενημερώσω όσους περισσότερους μπορώ γι' αυτή τη διαδικασία και έτσι δημιούργησα τη σελίδα στο facebook: 'Δωρεά μαλλιών - Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις', χωρίς να αντιπροσωπεύω κάποιο οργανισμό" δηλώνει στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η 24χρονη σπουδάστρια μαγειρικής Μελίνα Κωνσταντινίδη.

Όπως εξηγεί, ο καθένας που κόβει τα μακριά μαλλιά του, μπορεί να τα στείλει στους οργανισμούς που εδρεύουν στις ΗΠΑ, "Children with Loss Hair" και "Wigs for Kids" οι οποίοι δημιουργούν στη συνέχεια περούκες που δωρίζουν σε άτομα κάτω των 21 ετών.




"Υπάρχουν ωστόσο συγκεκριμένες προϋποθέσεις δωρεάς" διευκρινίζει η κ. Κωνσταντινίδη, της οποίας ο ρόλος είναι καθαρά ενημερωτικός. "Δεν στέλνω δηλαδή εγώ τα μαλλιά, αλλά προσπαθώ να ενημερώσω για τον τρόπο που μπορεί να το κάνει ο καθένας" εξηγεί.

Τι πρέπει να κάνετε

Για να μπορέσετε λοιπόν, να δωρίσετε τα μαλλιά σας θα πρέπει:
   1. Να είναι στο φυσικό τους χρώμα ή βαμμένα αλλά σε καλή κατάσταση, δηλαδή όχι καμμένα και ταλαιπωρημένα.
   2. Να έχουν μήκος τουλάχιστον 8 ίντσες δηλαδή περίπου 22 εκατοστά και μεγαλύτερο.
   3. Να σταλούν στεγνά καθώς μαλλιά με υγρασία δεν είναι αποδεκτά.
   4. Γκρίζα και σγουρά μαλλιά είναι αποδεκτά ενώ είναι αποδεκτές ακόμα και οι φυλαγμένες... κοτσίδες της γιαγιάς αφού τα μαλλιά έχουν την ιδιότητα να μην φθείρονται στο χρόνο.



"Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις γυναίκες που έχουν κρατήσει τις κοτσίδες των μανάδων τους ή των γιαγιάδων, να συγκινούνται από την προσπάθεια αυτή και να τις δωρίζουν για να δημιουργηθούν περούκες" λέει η κ. Κωνσταντινίδη, η οποία υπολογίζει ότι περίπου 100 άτομα από όλη την Ελλάδα έχουν ανταποκριθεί στην καμπάνια και έχουν ήδη δωρίσει τα μαλλιά τους, αφού πρώτα επικοινώνησαν μαζί της.

Στόχος της νεαρής φοιτήτριας, η οποία έχει συνεργάτες τον κομμωτή Σωτήρη Βασίλα και τη γραφίστρια Μάγδα Ανδρεάδου, είναι να δημιουργηθεί ένας αντίστοιχος οργανισμός στην Ελλάδα προκειμένου να κατασκευάζονται στη χώρα μας οι περούκες και να δωρίζονται στη συνέχεια σε καρκινοπαθή παιδιά.



"Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μου σε 3 εταιρείες δημιουργίας περούκας στην Ελλάδα, δεν υπήρξε μέχρι στιγμής διάθεση συνεργασίας προκειμένου τα μαλλιά να μην αποστέλλονται στην Αμερική αλλά να κατασκευάζονται και να διατίθενται εδώ οι περούκες" λέει, με παράπονο, η 24χρονη, η οποία όμως δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει την προσπάθειά της.

Ήδη, με τη βοήθεια παρέας σκηνοθετών, ετοιμάζει βίντεο ενημέρωσης για τη δράση, όπου θα συμμετέχει και μια κοπέλα που θα "μιλάει" στη νοηματική και βλέπει τη σελίδα της στο facebook να γεμίζει κομμένα... μαλλιά και χαρούμενα πρόσωπα!

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου