Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

D3 Fix παρενέργειες - αλληλεπιδράσεις

Σημείωση: Αυτή η σελίδα περιέχει στοιχεία παρενέργειες για το γενόσημο φάρμακο χοληκαλσιφερόλη. Είναι πιθανό ότι μερικές από τις μορφές δοσολογίας που περιλαμβάνονται παρακάτω δεν μπορεί να ισχύει για το εμπορικό σήμα βιταμίνη D3.
Είναι πιθανό ότι ορισμένες παρενέργειες της βιταμίνης D3 μπορεί να μην έχουν αναφερθεί. Αυτά μπορεί να αναφερθεί στην FDA εδώ . Πάντα να συμβουλεύεστε έναν επαγγελματία υγειονομικής περίθαλψης για την ιατρική συμβουλή.

Για τον καταναλωτή

Ισχύει για χοληκαλσιφερόλη: στοματική κάψουλα, κάψουλα με υγρό, πόσιμο διάλυμα, το στόμα δισκίου, από του στόματος μασώμενο δισκίο, το στόμα γκοφρέτα
Καθώς και τα αποτελέσματά της χρειάζεται, χοληκαλσιφερόλη (το δραστικό συστατικό που περιέχεται σε βιταμίνη D3) μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητες παρενέργειες που απαιτούν ιατρική προσοχή.
Εάν οποιαδήποτε από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες ενώ παίρνετε χοληκαλσιφερόλη, ελέγξτε με τον γιατρό σας αμέσως:
Η συχνότητα δεν είναι γνωστή
  • Βήχας
  • δυσκολία στην κατάποση
  • ζάλη
  • ταχυκαρδία
  • κνίδωση ή κνησμός
  • πρήξιμο ή οίδημα των βλεφάρων ή γύρω από τα μάτια, το πρόσωπο, τα χείλη ή τη γλώσσα
  • δερματικό εξάνθημα
  • σφίξιμο στο στήθος
  • ασυνήθιστη κόπωση ή αδυναμία

Για Επαγγελματίες Υγείας

Ισχύει για χοληκαλσιφερόλη: ανατοκισμού κρύσταλλο, στοματική κάψουλα, υγρό, πόσιμο διάλυμα, το στόμα δισκίου, από του στόματος μασώμενο δισκίο, το στόμα γκοφρέτα

Μεταβολικό

Πρώιμα σημάδια και συμπτώματα της υπερασβεστιαιμίας περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, ανορεξία, ναυτία, έμετο, μεταλλική γεύση, δυσκοιλιότητα, κοιλιακές κράμπες, ξηροστομία, αδυναμία, κόπωση, των μυών και πόνο στα οστά, αταξία, εμβοή και ίλιγγος. Αργότερα υπερασβεστιαιμία μπορεί να οδηγήσει σε κνησμό, διανοητική σύγχυση, κώμα, υπέρταση, καρδιακές αρρυθμίες, σπασμοί, μεταστατικό ασβεστοποίηση και νεφρική ανεπάρκεια εκδηλώνεται με πολυουρία, νυκτουρία, πολυδιψία, και πρωτεϊνουρία.
Μεταβολικές ανεπιθύμητες ενέργειες έχουν συμπεριληφθεί υπερασβεστιαιμία.

Κοινή φάρμακα ελέγχονται σε συνδυασμό με τη βιταμίνη D3 (χοληκαλσιφερόλη)

Αλληλεπίδρασης Ταξινόμηση

Οι ταξινομήσεις παρακάτω είναι μόνο μια γενική κατευθυντήρια γραμμή. Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί η σημασία της συγκεκριμένης αλληλεπίδρασης φαρμάκου σε οποιοδήποτε άτομο λόγω του μεγάλου αριθμού των μεταβλητών.
Major Εξαιρετικά κλινικά σημαντική. Αποφύγετε συνδυασμούς? ο κίνδυνος της αλληλεπίδρασης είναι μεγαλύτερο από το όφελος.
Μέτρια Μέτρια κλινικά σημαντική. Συνήθως αποφεύγετε τους συνδυασμούς? χρησιμοποιήσετε μόνο κάτω από ειδικές συνθήκες.
Μικρά Ελάχιστα κλινικά σημαντική. Ελαχιστοποίηση του κινδύνου? αξιολογούν τους κινδύνους και να εξετάσει ένα εναλλακτικό φάρμακο, να λάβει μέτρα για να παρακάμψουν τον κίνδυνο της αλληλεπίδρασης ή / και κινούν ένα σχέδιο παρακολούθησης.
πηγή 

1 σχόλιο:

  1. Θα ήθελα να ρωτήσω.πηρα ένα χαλάλι το μεσημέρι και ξεχάστηκα και πήρα και το βράδυ.το μπέρδεψαν με άλλο χάπι.θα πάθω τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή