Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Θεραπείες για την τοξοπλάσμωση

Θεραπείες για την τοξοπλάσμωση

Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι δεν χρειάζονται θεραπεία τοξοπλάσμωση. Αλλά αν είστε κατά τα άλλα υγιείς και έχουν σημεία και συμπτώματα της οξείας τοξοπλάσμωσης, Ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει τα ακόλουθα φάρμακα:
Pyrimethamine (Πυριμεθαμίνη). Αυτό το φάρμακο για την ελονοσία είναι επίσης χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της τοξοπλάσμωσης. Είναι ένα ανταγωνιστή του φυλλικού οξέος, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να αποτρέψει το σώμα σας από την απορρόφηση της βιταμίνης Β σημαντικό φυλλικού οξέος (φολικό οξύ, βιταμίνη Β-9, βιταμινών του συμπλέγματος Β), ειδικά όταν λαμβάνουν υψηλές δόσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για το λόγο αυτό, Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει τη λήψη επιπλέον φολικό οξύ. Άλλες πιθανές παρενέργειες του πυριμεθαμίνη περιλαμβάνουν καταστολή του μυελού των οστών και ηπατική τοξικότητα.
Σουλφαδιαζίνη. Αυτό το αντιβιοτικό χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τη θεραπεία της πυριμεθαμίνης τοξοπλάσμωση.
Αντιμετωπίζοντας τους ανθρώπους με HIV / AIDS
Αν έχετε τον ιό HIV / AIDS, η θεραπεία επιλογής για την τοξοπλάσμωση είναι επίσης πυριμεθαμίνη και σουλφαδιαζίνη, μαζί με το φολικό οξύ. Μια εναλλακτική λύση είναι πυριμεθαμίνη λαμβάνεται μαζί με κλινδαμυκίνη (Cleocin) - Ένα αντιβιοτικό που μπορεί να προκαλέσει μερικές φορές σοβαρή διάρροια.
Μπορεί να χρειαστεί να λάβουν αυτά τα φάρμακα για τη ζωή. Ο γιατρός σας μπορεί να εξετάσει τη διακοπή της θεραπείας τοξοπλάσμωση αν μετράνε CD4 σας - η ποσότητα ενός συγκεκριμένου λευκών αιμοσφαιρίων στο αίμα σας - εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλή για τουλάχιστον τρεις έως έξι μήνες. Οι παρενέργειες των περισσότερων φαρμάκων μπορεί να είναι πιο σοβαρή σε άτομα με HIV / AIDS.
Θεραπεία έγκυες γυναίκες και τα μωρά
Αν είστε έγκυος και σήμερα έχουν προσβληθεί από τοξοπλάσμωση, αλλά το μωρό σας δεν επηρεάζεται, μπορεί να σας δοθεί το αντιβιοτικό σπιραμυκίνη. Η χρήση αυτού του φαρμάκου μπορεί να μειώσει την πιθανότητα ότι το μωρό σας θα μολυνθεί, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο εσάς ή το παιδί σας. Μολονότι χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία της τοξοπλάσμωση στην Ευρώπη, σπειραμυκίνη εξακολουθεί να θεωρείται ένα πειραματικό φάρμακο στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αν οι εξετάσεις δείξουν ότι το αγέννητο παιδί σας έχει τοξοπλάσμωση, Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει θεραπεία με πυριμεθαμίνη και σουλφαδιαζίνη - αλλά μόνο σε ακραίες περιπτώσεις. Αυτά τα φάρμακα μπορεί να έχουν σοβαρές παρενέργειες τόσο για τις γυναίκες και τα αγέννητα μωρά τους, έτσι είναι συνήθως χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Φαρμακευτική αγωγή μπορεί να μειώνει τη σοβαρότητα της νόσου, αλλά δεν μπορεί να διορθώσει οποιαδήποτε ζημιά που ήδη έχει γίνει.
Πρόληψη του Τοξοπλάσμωση
Ορισμένες προφυλάξεις μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της τοξοπλάσμωσης:
Να φοράτε γάντια όταν κήπο ή στο έδαφος λαβή. Να φοράτε γάντια όταν εργάζεστε σε εξωτερικούς χώρους, και στη συνέχεια πλένετε καλά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό, ιδιαίτερα πριν από το φαγητό ή την προετοιμασία των τροφίμων.
Μην τρώτε ωμά ή μισοψημένα κρέατα. Κρέας, ειδικά αρνί, χοιρινό και βοδινό κρέας, τοξόπλασμα μπορεί λιμάνι οργανισμούς. Μην δοκιμάσετε το κρέας πριν να είναι πλήρως μαγειρεμένα. Αποφύγετε πρώτες παστού κρέατος.
Πλύνετε καλά τα σκεύη κουζίνας. Μετά την προετοιμασία ωμό κρέας, πλύνετε καλά σανίδες κοπής, μαχαίρια και άλλα σκεύη κουζίνας σε ζεστό, σαπουνόνερο για να αποφευχθεί η διασταυρούμενη μόλυνση από άλλα τρόφιμα. Πλύνετε τα χέρια σας προσεκτικά μετά το χειρισμό ωμού κρέατος.
Πλύνετε όλα τα φρούτα και τα λαχανικά. Τρίψτε τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά με προσοχή, ειδικά αν τρώτε ωμά. Αφαιρέστε τις φλούδες, όταν είναι δυνατόν, αλλά μόνο μετά το πλύσιμο.
Μην πίνετε μη παστεριωμένο γάλα. Παστεριωμένο γάλα και τα άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να περιέχουν παράσιτα τοξόπλασμα.
Καλύψτε Sandboxes Παιδικά. Αν έχετε παιδιά, να είναι σίγουρος για την κάλυψη των sandbox τους όποτε τελειώσετε το παιχνίδι. Οι γάτες μπορούν να αφοδεύουν σε μια ανοιχτή sandbox.
Για τους λάτρεις της γάτας
Εάν είστε σε κίνδυνο της τοξοπλάσμωσης ή επιπλοκών του, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να προστατεύσετε τον εαυτό σας:
Βοήθεια γάτα σας να παραμείνει υγιές. Κρατήστε τη γάτα σας σε εσωτερικούς χώρους και να τροφοδοτήσει το ξηρό ή κονσερβοποιημένα τρόφιμα γάτα, δεν ωμό κρέας. Οι γάτες μπορούν να μολυνθούν μετά την κατανάλωση μολυσμένων θήραμα ή μαγειρεμένο κρέας που περιέχει το παράσιτο.
Μην υιοθετήσει αδέσποτες γάτες ή γατάκια. Παρά το γεγονός ότι όλα τα αδέσποτα ζώα χρειάζονται καλή σπίτια, είναι καλύτερο να αφήσει κάποιον άλλο να υιοθετήσουν. Οι περισσότερες γάτες δεν παρουσιάζουν συμπτώματα της Τ. gondii λοίμωξη, και παρόλο που μπορεί να ελεγχθεί για την τοξοπλάσμωση, μπορεί να διαρκέσει έως και ένα μήνα για να πάρει τα αποτελέσματα.
Μήπως κάποιος άλλος καθαρό κιβώτιο απορριμάτων της γάτας σας. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, φοράτε πάντα γάντια και μάσκα για να αλλάξετε τη γέννα και μετά πλύνετε καλά τα χέρια σας με σαπούνι και ζεστό νερό. Αλλάξτε το κιβώτιο απορριμάτων κάθε μέρα, έτσι ώστε κάθε αποβάλλεται κύστεις δεν έχουν το χρόνο να γίνει μολυσματικών. Απολυμάνετε το κουτί με νερό για το ζεμάτισμα - χημικών απολυμαντικών δεν είναι αποτελεσματικό ενάντια Τ. gondii - αλλά δεν καθορίζουν το πλαίσιο για τον πάγκο της κουζίνας ή να επιτρέψει τη γάτα σας στον πάγκο της κουζίνας.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου