Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Στο Βόλο το ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Στο Βόλο το ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ για δωρεάν εξετάσεις και εμβολιασμούς σε ανασφάλιστους

iatreio_koinonikis_apostolis
Με μια νέα σημαντική δράση ο Δήμος Βόλου με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας παρεμβαίνει δραστικά σε μείζονος σημασίας προβλήματα, που αφορούν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. ...
Αυτή τη φορά φέρνει στο Βόλο για δύο ημέρες, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Νοεμβρίου, το «ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», (μία συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών), το οποίο με ειδικούς επιστήμονες-εθελοντές και την Κινητή του Μονάδα, θα προσπαθήσει να καλύψει μια ανάγκη, ένα κοινωνικό πρόβλημα το οποίο διογκώνεται και το οποίο αποκτά εφιαλτικές διαστάσεις. 

Πρόκειται για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις όλων των ηλικιών και τον εμβολιασμό των μικρών παιδιών, οικογενειών που είτε είναι ανασφάλιστοι, είτε δεν είναι ενημερωμένοι σωστά και που από μόνοι τους δε θα μπορούσαν να επισκεφτούν γιατρό, ή να υποβληθούν σε προληπτικές εξετάσεις, με αποτέλεσμα οι ίδιοι και τα παιδάκια τους να κινδυνεύουν άμεσα από μια σειρά ασθενειών.

«Το ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ », δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Αναστάσιος Μπατζιάκας, «δραστηριοποιείται με βασικό άξονα τις ανάγκες των πληθυσμών και τις δυνατότητες των εθελοντών γιατρών τους να προσφέρουν βοήθεια όποτε και όπου τους ζητηθεί. Στόχος της Δημοτικής μας Αρχής είναι η άμεση και αποτελεσματική παροχή ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας σε εκείνους που την έχουν περισσότερο ανάγκη. Συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους προς όφελος των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, που πραγματοποιούν αποστολές σε περιοχές της Ελλάδας με σκοπό την παροχή ιατρικής περίθαλψης σε ευάλωτους πληθυσμούς, δέχτηκαν την πρόσκλησή μας και θα προσφέρουν τις εθελοντικές τους υπηρεσίες στο Δήμο μας, το Σαββατοκύριακο 29-30 Νοεμβρίου, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, έξω από το χώρο του κεντρικού ΚΑΠΗ (πρώην «ΘΕΟΦΙΛΟΣ») Στην Κινητή Μονάδα θα συμμετέχουν εθελοντικά: παιδίατρος, καρδιολόγος, ορθοπεδικός και μικροβιολόγος.

Νοιώθουμε βαθειά υποχρεωμένοι απέναντι στον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γιώργο Πατούλη (επιπλέον, πρόεδρο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Πρόληψης της Υγείας -ΕΔΔΥΠΠΥ) και τους εθελοντές γιατρούς, που ανταποκρίθηκαν με μεγάλη θέρμη και ταχύτητα -πρέπει να ομολογήσω- στην πρόσκλησή μας να διαθέσουν την μονάδα τους για την πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα των συνεχώς αυξανόμενων ανασφάλιστων συμπολιτών μας, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνά η χώρα μας», κατέληξε ο κος Μπατζιάκας

Οι εξετάσεις θα γίνουν ΔΩΡΕΑΝ και απευθύνονται αποκλειστικά σε άπορους και ανασφάλιστους δημότες, το Σάββατο 29/11, από τις 4.00 το απόγευμα μέχρι τις 8.00 το βράδυ και την Κυριακή 30/11, από τις 9.30 το πρωί, μέχρι τη 1.30 το μεσημέρι.

Τηλέφωνο πληροφοριών το 24210 20412 στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή (9.00-14.00).
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου