Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Τι είναι η λεπτοσπείρωση που σκότωσε τον 20χρονο Χανιώτη
Ενας νεαρός Κρητικός έχασε τη μάχη για τη ζωή στην εντατική του νοσοκομείου Χανίων, «χτυπημένος» από την μολυσματική αρρώστεια που μεταδίδεται από τα τρωκτικά.
Σύμφωνα με τον διευθυντή υγειονομικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου Χανίων, νευροχειρουργό Γιώργο Αρχοντάκη, ο 20χρονος μεταφέρθηκε την Πέμπτη στο Νοσοκομείο Χανίων με έντονους πόνους στο στομάχι, αφού είχε αγγίξει με γυμνά χέρια ένα μολυσμένο ποντίκι.
Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο νεαρός είχε εμφανίσει λεπτοσπείρωση, νόσος που μεταδίδεται από ποντίκια. Εισήχθη αμέσως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ωστόσο εκδήλωσε υψηλό πυρετό και σηψαιμία και χθες βράδυ, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, άφησε την τελευταία του πνοή.
Η Λεπτοσπείρωση (ή λοιμώδης ίκτερος ή νόσος της Στουτγάρδης ή νόσος του Βάιλ) είναι νόσος που προσβάλει τα ζώα και τον άνθρωπο.
Οφείλεται στα βακτήρια του γένους της Λεπτόσπειρας (Leptospira icterohaemorrhagiae) που προκαλούν ίκτερο και καταστροφή του συκωτιού και λεπτόσπειρες canicola που προκαλούν χρόνια νεφρική ανεπάρκεια. Μεταδίδεται συνήθως με την κατανάλωση μολυσμένου νερού από ούρα τρωκτικών που μεταφέρουν τις λεπτόσπειρες.
Ο άτυχος 20χρονος αγωνιζόταν στη θέση του τερματοφύλακα σε ομάδα της Α κατηγορίας του τοπικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου