Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Το έκζεμα που έγινε Ψώρα!

Το έκζεμα που έγινε Ψώρα!
πηγή

Που να πρωτοπω αυτο που μας συνεβει?

Απο το σεπτεμβριο η μικρη μου 4 χρ παρουσιασε μια φαγουρα η οποια γινοταν ολο και χειροτερη με την παροδο του χρονου..Η παιδιατρος μου ειπε οτι ηταν καθυστερημενη εκδηλωση ατοπικης δερματιτιδας και μας εδωσε atoprel και fusicort...το παιδι ξυνοταν ολο και περισσοτερο σε σημειο που αρχισε να ματωνει.Βλεποντας τη μικρη να ξυνεται αρχισα και εγω και ο αντρας μου να ξυνομαστε και νομιζαμε οτι ηταν ψυχολογικο. Πηγαμε στη δερματολογο μου η οποια ειπε οτι μαλλον κατι μας τσιμπησε ολους μαζι και οτι ολοι καναμε μια μη ειδικη δερματιτιδα-ξηροδερμια-ατοπια...ολα μαζι τα καναμε οπως μου ειπε...δωστου και αλλη κορτιζονη..το πραμα εφτασε στο απροχωρητο ιδιαιτερα για τη μικρη.Αποφασισαμε να παμε στο αγια σοφια τη μικρη για εξετασεις(εκει η ξαδελφη μου ειναι νοσηλευτρια) και απο εκει μας εστειλαν στο δερματολογικο οπου με το που μας ειδαν και τους τρεις ειπαν ΨΩΡΑ-
κεραμιδα-κεραυνος...ολα μαζι επεσαν στο κεφαλι μας....απο που αγνωστο βεβαια...μας εδωσαν θεραπεια και στους τρεις και η μικρη βεβαια ουρλιαζε απο το καψιμο του φαρμακου πανω στις ανοικτες πληγες!!!!μετα απο μια εβδομαδα σταματησε τουλαχιστον να ξυνεται εντονα και τωρα το δερμα της σιγα σιγα βελτιωνεται...
καλα οι αλλοι που το ειδαν το εκζεμα? και μαλιστα με καθυστερημενη εμφανιση!
Τη μικρη την εχουμε σε φτερα και πουπουλα-απο που το κολλησε λοιπον?
εχει καποιος απο εσας αναλογη εμπειρια?
τετοια πια ταλαιπωρια για τη μικρη πρωτα και για εμας μετα?
ουφ τα ειπα γιατι κοντευω να σκασω!!!
*
Να χαίρεσαι τη μικρή σου και εύχομαι να είναι κάτι το παροδικό. Δες λίγο σ' αυτό το θέμα
http://www.parents.gr/forum/showthre...F1%DF%E1%F3%E7
Υπάρχει κόσμος που το περνάει αυτό και έχουν άποψη εκ των έσω.
*
Την ψώρα την κολλάς από την επαφή με άτομο που έχει ψώρα.
*
Πρόσφατα έμαθα ότι ή Αθήνα είναι γεμάτη και θέλει μεγάλη προσοχή σε μέσα μαζικής μεταφορά που κολλάμε ό ένα με τον άλλον σαν σαρδέλες!!! 

Περαστικά σας κοπέλα μου και μην αναρωτιέσαι από πού την κολλήσατε την ψώρα……είναι αυτό που λέμε η ψείρα σε καθαρό κεφάλι πάει…. δεν κάνει διάκριση καμία.

*
Μπέμπα πρώτα από όλα με το καλό το μωράκι σου …..δεν διάβασα πολύ από το lingπου έβαλες αλλά άλλο ψώρα άλλο ψωρίαση. Η ψωρίαση δεν είναι κολλητική είναι αυτοάνοσο ενώ την ψώρα την κολλά και την μεταδίδεις…

*
οντως αλλο η ψωρα που ειναι μεταδοτικο και αλλο η ψωριαση που ειναι γενετικο νοσημα..αυτο μας το τονισε χιλιες φορες ο παιδοδερματολογος στο αγια σοφια..μαλιστα ειπε οτι με τους μεταναστες τωρα πραγματικα αυτο το νοσημα ειναι σε εξαρση και μαλιστα στην αρχη μπορει να μιμειται και το εκζεμα για αυτο μπερδεψε και την παιδιατρο και τη δερματολογο μου.

*
Έχεις απόλυτο δίκιο. Κεκτημένη ταχύτητα. Ζητώ συγγνώμη για τη λάθος πληροφορία... Εύχομαι περαστικά στη μικρή.
*
τι να πω ..
περαστίκα να είναι και να γίνει γρήγορα καλά το αγγελούδι σας.. 
αυτό που αναρωτιέμαι εγώ είναι το εξής.. η παιδίατρος απο την στιγμή που δεν είδε να αποχωρεί η φαγούρα αλλά γίνοταν χειρότερα γιατί δεν σας έστειλε για εξετάσεις
αφού το προλάβετε να δεις περστικό θα είναι και η μικρή θα είναι μετά απο λίγο καιρό εντάξει απλά θα θέλει πιο πολύ προσοχή για να μην ξανακολήσει.. 
http://www.paidiatros.gr/index.php?cid=10&id=318&st=2
δες και εδω αν θες

*
____


ψώρα

Η ψώρα είναι άκρως μεταδοτική νόσος .Οφείλεται στο άκαρι της ψώρας .Τα ακάρεα είναι μια ομάδα παρασίτων που ανήκουν στα αραχνίδια που είναι υποομάδα των αρθροπόδων. Το άκαρι της ψώρας έχει σχήμα ωοειδές , έχει 4 ζεύγη ποδιών και είναι αόρατο στο ανθρώπινο μάτι. Ζει και πολλαπλασιάζεται μόνο στο ανθρώπινο δέρμα. Το θηλυκό ζει 4-6 εβδομάδες και γεννά 40-50 αυγά. Τα αυγά εκολλάπτονται μετά από 72-96 ώρες. Εκτός οργανισμού ζει μόνο 4-5 ημέρες.


Υπολογίζεται ότι περίπου 300 εκατομμύρια άνθρωποι προσβάλλονται κάθε χρόνο από το άκαρι της ψώρας και νοσούν. Η ψώρα προσβάλλει όλες τις φυλές ,όλες τις κοινωνικές τάξεις  σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη. Η ψώρα ξαπλώνεται γρήγορα όπου υπάρχει συνωστισμός όπως σε στρατώνες, γηροκομεία, νοσοκομεία, νηπιαγωγεία κ.α.    

Η ψώρα μεταδίδεται μέσω στενής φυσικής επαφής. Η νόσος μπορεί να μεταδοθεί με σεξουαλική επαφή όταν το ζευγάρι περάσει όλη την νύχτα μαζί. Σε άτομα της ίδιας οικογένειας μεταδίδεται από την στενή επαφή των μελών της οικογένειας . Μπορεί να μεταδοθεί στο σχολείο στα παιδιά που παίζουν , στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία.
Στρατώνες, γηροκομεία ,χώροι που υπάρχει συνωστισμός μεταδίδεται επίσης εύκολα. Η νόσος μπορεί επίσης να μεταδοθεί με παρατεταμένη επαφή με μολυσμένα αντικείμενα όπως σεντόνια, έπιπλα, ενδύματα. Συνεπώς η ψώρα μπορεί να μεταδοθεί και χωρίς άμεση δερματική επαφή.  Η νόσος δεν μεταδίδεται από τις συνηθισμένες κοινωνικές επαφές ( χειραψία, σύντομο αγκάλιασμα ). Επίσης  δεν μεταδίδεται  από λεκάνη τουαλέττας.

Ατομα τα οποία έχουν εξασθενημένο ανοσολογικό σύστημα ( άτομα που παίρνουν φάρμακα για αυτοάνοσα νοσήματα ή έχουν κάνει μεταμόσχευση οργάνων ) και ηλικιωμένα άτομα  εμφανίζουν πιο σοβαρή  μορφή ψώρας. Στην ψώρα αυτής της μορφής υπάρχουν εφελκίδες  ( κρούστες ) στο δέρμα οι οποίες περιέχουν πάρα πολλά ακάρεα. Οι ασθενείς αυτοί αντιπροσωπεύουν μεγάλο κίνδυνο μόλυνσης για τα  άτομα του περιβάλλοντος τους. (συγγενείς ,εργαζόμενοι ) 
Κάποιος που  θα μολυνθεί  από το άκαρι της ψώρας δεν εμφανίζει αμέσως συμπτώματα. Αν μολύνεται για πρώτη φορά τα συμπτώματα θα εμφανισθούν 4-6 εβδομάδες αργότερα. Αν όμως μολύνεται για δεύτερη ή περισσότερες φορές τα συμπτώματα θα εμφανισθούν σε 1- 4 ημέρες από την ημέρα της μόλυνσης


Τα συμπτώματα της ψώρας είναι χαρακτηριστικά :

·        Χαρακτηριστικός έντονος νυκτερινός κνησμός
·        Δερματικό εξάνθημα που μοιάζει με πομφούς, σήραγγες που δημιουργεί το άκαρι, που έχουν σχήμα ζικζάγκ. Συχνά εμφανίζονται οζίδια τα οποία αργούν να υποχωρήσουν ( το 80 % υποχωρεί σε 3 μήνες  αλλά μπορεί να επιμείνουν έως ένα έτος ).  Το εξάνθημα εντοπίζεται στα δάκτυλα των χεριών στους καρπούς, μαστούς, αγκώνες, στα πόδια,  μασχάλες γλουτούς , πέος ,όσχεο,και αλλού.
·        Χαρακτηριστικές  δριφάδες ( γδαρσίματα στο δέρμα από τη φαγούρα )

Τα μικρά παιδιά όταν προσβληθούν από ψώρα εμφανίζουν φυσσαλίδες, φλυκταινίδια, οζίδια. Οι βλάβες στα μικρά παιδιά γενικεύονται και επεκτείνονται στα χέρια, πόδια, και στο τριχωτό της κεφαλής.

Η επίσκεψη στο δερματολόγο θα θέσει την διάγνωση της ψώρας ο οποίος θα δώσει την κατάλληλη αγωγή.
Η θεραπεία πρέπει να γίνει ταυτόχρονα σε όλα τα άτομα με τα  οποία ο πάσχων από ψώρα έρχεται σε επαφή ( οικογενειακό, επαγγελματικό περιβάλλον ). Αν κάποιος από το στενό περιβάλλον του πάσχοντος δεν έχει συμπτώματα πρέπει και αυτός να κάνει θεραπεία. Τα φάρμακα που χορηγούνται τοπικά είναι καλύτερα να εφαρμόζονται μετά από λουτρό. Τα ρούχα, κλινοσκεπάσματα, πετσέτες θα πρέπει να πλένονται σε θερμοκρασία 60 º C η να κλείνονται σε ένα πλαστικό σάκκο για 2 εβδομάδες.

Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται είναι τα εξής:

  • Διάλυμα Βενζοΐκού  βενζολίου 10 % και 25 %. Γίνεται επάλειψη του διαλύματος σε όλο το σώμα εκτός από το κεφάλι.  24 ώρες μετά το διάλυμα ξεπλένεται και αλλάζονται τα ρούχα και τα κλινοσκεπάσματα  Η εφαρμογή επαναλαμβάνεται σε μια εβδομάδα. Το διάλυμα αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό
  • Περμεθρίνη κρέμα 5 %. Εφαρμόζεται σε όλες τις περιοχές του σώματος από το λαιμό και κάτω και ξεπλένεται μετά από 8-12 ώρες.
  • Λινδάνη σε κρέμα και διάλυμα 1 %. Απλώνεται σε όλο το σώμα από το λαιμό και κάτω και ξεπλένεται καλά μετά από 8 ώρες. Το φάρμακο αυτό δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται από εγκύους, θηλάζουσες μητέρες, παιδιά μικρότερα των 2 ετών και άτομα με ατοπική δερματίτιδα.
  • Crotamiton  κρέμα 10 %
  • Θείον 2-10 % σε βαζελίνη
  • Ιβερμεκτίνη από το στόμα. Το φάρμακο αυτό δεν έχει εγκριθεί για χρήση στην Ευρωπαΐκή  Ενωση .
Προηγείται θερμό  λουτρό και εφαρμόζεται σε όλο το σώμα εκτός του προσώπου. Παραμονή του για 12-24 ώρες και νέο λουτρό. Θεραπεία 3 ημερών. Mπορεί να επαναληφθεί μετά 5 ημέρες

____

*
Αρα το παιδί από κάπου κόλλησε την ψώρα και σας την μετέδωσε. Πάντως θεωρώ λάθος τους δύο γιατρούς που την είδαν πρώτα (αν κατάλαβα καλά μια δερματολόγος και μια παιδίατρος?), γιατί το ακάρι της ψώρας φαίνεται καθαρά με μεγευθυντικό φακό, κάνει ζιγκ ζαγκ στο δέρμα. Μου κάνει εντύπωση που ειδικά η δερματολόγος δεν το έκανε. Εύχομαι περαστικά και αναρωτιέμαι, από που ένα παιδί 4 χρονών μπορεί να το κολλήσει? Από τον παιδικό σταθμό το πιο πιθανό?

*
φρικη!!!Και μονο που το θυμαμαι...Ειχα κολλησει ψωρα σε ενα καταφυγιο στην Παρνηθα που ειχαμε παει με τους προσκοπους και μεναμε εκει καποιες μερες...Πρεπει να πηγαινα γυμνασιο αν θυμαμαι καλα...εμφανιζεται αρχικα αναμεσα απο τα δαχτυλα σε αγκωνες και γενικα σε κλειδωσεις..ευτυχως εμενα το βρηκαν με τη μια στο Συγγρου..Ουσιαστικα ειναι ζουζουνια που μπαινουν κατω απο το δερμα...Μιλαμε για αφορητο πονο οταν βαζεις το φαρμακο...Αν εχει περασει τοσος καιρος που λες πρεπει να πλυνεις τα παντα σε οσο μεγαλυτερη θερμοκρασια γινεται...οτι σε υφασμα εχετε ακουμπησει....αλλιως θα ειναι φαυλος κυκλος...Μεγαλο πακετο...ευχομαι γρηγορα περαστικα και κοιτα να απολυμανεις τα παντα...κανονικα θελουν βρασιμο τα ρουχα κουβερτες κλπ αλλα φυσικα το πιο πιθανο ειναι να χαλασουν...Θυμαμαι τη μανα μου που ειχε κανει το σπιτι ολο για βδομαδες επλενε και παλι εμεις το καταλαβαμε με τη μια...Θυμαμαι χαρακτηριστικα οτι ειχα παρει ενα μεγενθυτικο φακο και εβλεπα τα ζουζουνια κατω απο το δερμα...Ανατριχιαζω και μονο στη θυμηση...

*

αχ τι μου θύμισες τωρα...ο θείος μου που ζούσε στο χωριό είχε μετατεθεί στο τμήμα της νομαρχίας που εξυπηρετούσε τους αλλοδαπούς μόλις είχαν πρωτοανοιξεί τα σύνορα τότε με τον μητσοτάκη νομίζω??. εκει ο άνθρωπος κόλλησε ψώρα καθότι ήταν σε έξαρση με τους μετανάστες. φυσικά κολλήσαμε και μεις απο τον θείο μιας και πηγαίναμε στο χωριό και κοιμόμασταν στο ίδιο σπίτι. δεν θέλω να θυμάμαι το πόσο ταλαιπωρία τραβήξαμε ικογενειακώς μέχρι να φύγει αυτο το πράγμα απο πάνω μας. ματώναμε απο το ξύσιμο!!ευτυχώς έφυγε ανεπιστρεπτί...περαστικά!!!

*
Άι,άι,άι...Όχι μόνο δεν διέγνωσε την ψώρα αλλά σας έδωσε και κορτιζόνη.Μιλάμε για εντελώς αντίθετη θεραπεία.Παρηγορήσου...στον άντρα μου δερματολόγος είχε δώσει κορτιζόνη κρέμα (και καλά αλλεργία)για έρπη ζωστήρ.Δεν του φτανε τόση που κατεβάζει καθημερινά σε κορτιζόνη έτσι κι αλλιώς ,έβαλε και την κορτιζόνη πάνω και έγινε σαν ανάποδο γ@@@@.
Άι το μωράκι...Περαστικά!

*
κοριτσια ακριβως οπως τα λετε..πλενω πλενω και ξαναπλενω στο πλυντηριο τα παντα...εγω και ο αντρας μου τα ψιλοβγαλαμε περα με τη φαγουρα αλλα η μικρη ταλαιπωρηθηκε πολυ και αυτο με θυμωνει..αφηστε που το φαρμακο πανω στο δερμα ειναι αλλο δραμα απο το τσουξιμο...επρεπε να φτασει σε αυτη την κατασταση?
πραγματικα δεν ξερω απο που το αρπαξε η μικρη..παντως τον τελευταιο μηνα δεν την εστειλα στο σταθμο γιατι δεν αντεχε απο τη φαγουρα, το ξυσιμο και τις πληγες...μιλησα με την κοπελα στο σταθμο και μου ειπε -μετα απο πιεση μου οτι υπηρχε αλλο ενα παιδι το καλοκαιρι με ψωρα!!! ηταν μονο ενα? κολλησε το δικο μου απο αλλα? κολλησε το δικο μου και αλλα? ενας θεος ξερει!!
η δερματολογος μου ειναι συνεργατης και στο συγγρος! τωρα γιατι δεν το καταλαβε-μη σχολιασω..μου ειπε οτι η μικρη δεν ειχε βλαβες στα δακτυλα τυπικες!!! ελα ομως που ο παιδοδερματολογος στο αγια σοφια μου ειπε οτι τα μικρα παιδια δεν εχουν τυπικες βλαβες αναμεσα στα δακτυλα αλλα πανω στις παλαμες και τα πελματα που η δικη μου ειχε τυπικες!!!
τετοια πια ταλαιπωρια για το παιδι!!! εχω πραγματικα θυμωσει που δεν πηγα στο παιδιατρικο νοσοκομειο νωριτερα αφου εβλεπα οτι η κατασταση δε βελτιωνοταν παρολο που με καθησυχαζε η παιδιατρος και η δερματολογος! αλλα ελεγαν αυτες και αλλα η κατασταση του παιδιου και το ενστικτο μου

*

δε λες πάλι καλά που το βρήκατε .. έτσι πρέπει να ακούς το ενστικτό σου
καλά μιλάμε ο παιδικός θέλει μύνηση έτσι.. ειναι δυνατόν να έχουν παιδί με ψώρα και να μην ενημερώσουν 
θα έπρεπε να τους κλείσουν κατα έμε.. μιλάμε εκνευρίστηκα !! τελικά δεν τους νοιάζει τίποτα μόνο να πληρώνονται..
για αυτό καταντήσαμε όπως καταντήσαμε...
τι να πω κοριτσάκι περαστικά.. ευχομαι να γίνει καλά το παιδι και καλή υπομονή.. κυρίοτερο να πάψει το παιδι να πονάει.. 
αν έχεις κανένα γνωστό με καλό ατμοκαθαριστή για να απολυμάνεις τα έπιπλα θα σε βοηθούσε πάρα πολύ..

*
Ελπίζω να περάσει σύντομα για το κοριτσάκι κ χωρίς πολύ πόνο!

Oϋτε στον εχθρό μου!
Είχα κολλήσει από ένα γκόμενο εργένη.... στα ξύλινα πατώματα στρώματα πάθος.... μέγα λάθος!
Έπλυνα ΟΛΑ μου τα ρούχα σε πολύ ζεστή πλύση, αφού πρώτα τα ζεμάτισα σε καυτό νερό,
Κανόνας για πάντα από το γιατρό ΟΛΑ τα ρούχα ανεξαιρέτως σίδερο (ζήτω οι πρέσσες)
Το στρώμα μου πέταμα,
Όλα τα άλλα με αεροζόλ κ ζελατίνη κουζίνας κλεισμένα αεροστεγώς μέρες!
Αλοιφές από φαρμακοτρίφισσα κάργα, αλλά θυμάμαι χαρακτηριστικά οτι τις έβαζα μέχρι το λαιμό (όχι στο κεφάλι)
Φαγούρα???? Μήηηηηνες έκανα θεραπεία.
Τον έχ......αιρέτησα τον γκόμενο κανονικά γιατί το ήξερε κ δεν είπε τίποτα το γουρούνι καθώς για κακή του τύχη πήγα στην ίδια δερματολόγο!

Κανένας άλλος δεν κόλλησε από τον οικογένειά μου.

Πολύ ψυχοφθόρο....

Με έβλεπε η βαγενά στην νέα ιωνία. (πανακρίβου τότε το 2000 περίπου!)

υγ: πάντα όμως ήμουν επηρρεπείς στα δερματικά.
Ψίλοι,
φαγούρα με σπυριά στην 1η εγκυμοσύνη,
ξανά ψίλοι
έλεος!
__________________
λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.
εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

*

ρε κοριτσια, διαβαζω διαβαζω και με επιασε φαγουρα, μιλαμε μαζι με τις κρεμες θα επαιρνα στη θεση σας και μια τσαντα ηρεμιστικα

περαστικα στο παιδακι σου

δυστυχως ολα αυτα στις μερες μας θα επιστρεψουν, μου ελεγε φιλη στην πολυκατοικια της ολα τα διαμερισματα μεσα στους κοριους μετακομισε για αυτο το λογο!

*
Φρικη, κοπελα μου, σε νιωθω!! Ο αντρας μου ειναι φυσιοθεραπευτης σε κλινικη βαρεων νοσηματων και το κουβαλησε πριν τεσσερις χειμωνες! Ο ανθρωπος τσιριζε απο τη φαγουρα και τον πονο και δεν ξεραμε τι φταιει! Μηπως το στρες, μηπως το συκωτι; Πηγαμε στο αφροδισιων και δερματολογικων, εδω στη Σαλονικη και η πρωινη γιατρος δε βρηκε τιποτα! Δεν ειχε τα χαρακτηριστικα σημαδια και του εδωσε κατι πανακριβες σαχλαμαρες για αλλεργιες! Μια βδομαδα μετα, και ενω ο ανθρωπος υπεφερε, αρχισαν και τα δικα μου χερακια, σαν καρφιτσες ενα πραμα! Τοτε την ψυλιαστηκαμε! Ξανα στο αφροδισιων, απογευματινο ραντεβου με την επικουρη και διαγνωση: ψωρα! Ουτε ηξερα οτι υπαρχει! Μας εδωσε ενα γαλακτωμα με Benzyl Benzoate, αν το θυμαμαι καλα, σχετικα φθηνο, αλλα πολυ δραστικο και γυρισαμε οχτω φαρμακεια για να το βρουμε! Καθημερινη επαλειψη στο μπανιο για τρεις μερες (περιμενεις μεχρι να στεγνωσει) και επαναληψη μετα απο μια βδομαδα! Δε θυμαμαι να ετσουζε, μυριζε παντως πολυ ασχημα. Θεωρειται σχετικα ακινδυνο, το δινουν και σε εγκυους! Ρωτα το γιατρο σου αν θελεις! Εννοειται καυτο πλυσιμο-σιδερωμα τα παντα καθημερινα μεσα εξω! Αναψε το πλυντηριο! Ευτυχως ητανε γιορτες και κλειστηκαμε στο σπιτακι μας, μην κολλησουμε και κανεναν! Ωραια Χριστουγεννα! Προφασιζομασταν αυχενικα, δισκοκοιλες, κ.α. Τι να πεις; Ψωριασαμε;;;; 
Οταν περασε πεταξα τα παντα! Ρουχα, εσωρουχα, σεντονια, μπουρνουζια (κλαψ, κλαψ), δε ρισκαρα ουτε να τα βλεπω! Τα σημαδια του αντρα μου καναν μηνες για να φυγουν! Μετα που ρωτησε στην κλινικη, του ειπαν καποιες νοσηλευτριες οτι το ειχαν δυο-τρεις ασθενεις και τους βαζαν κρεμες, αλλα δε θεωρησαν απαραιτητο να ενημερωσουν το υπολοιπο προσωπικο!
Τα φιλια μου στη μικρη σου, ταλαιπωρηθηκε τοσο το πουλακι μου!
Οσο για τον παιδικο, τι να πω, άλλαξέ τον και φροντισε να το μαθουν και οι αλλοι γονεις! κριμα ειναι τα παιδακια!

*
Benzyl benzoate ειναι το φαρμακο οπως το ειπες. 3 επαλειψεις αρχικα και μετα παλι μετα απο μια εβδομαδα-απο το λαιμο και κατω σωστα! ολοι μας!
εμεις αντεχουμε βρε κοριτσια αλλα η μικρη που ηταν πληγιασμενη πονεσε αρκετα στην επαλειψη! μαρτυριο σας λεω!
οχι δεν ειναι στη λυκοβρυση! στα μεσογεια ειναι!!. μη σπειρω τον πανικο τωρα! Εννοειται οτι τους ειπα να ενημερωσουν και τους αλλους γονεις ετσι ωστε να υπαρχει η υποψια σε περιπτωση αναλογων συμπτωματων και αλλων παιδιων....ευχομαι να μην ταλαιπωρηθει ποτε κανενα αλλο σαν το δικο μου παιδι!!
ο γιατρος ειπε οτι η φαγουρα σε ηπιοτερη μορφη μπορει να μεινει και καιρο αλλα το ακαρι μετα τη θεραπεια δεν επιβιωνει..
επισης συνεστησε να φυγουμε απο το σπιτι για 72 ωρες γιατι η ψωρα επιβιωνει και τρεφεται μονο πανω στο δερμα-επομενως περα απο το πλυσιμο των παντων χρειαζεται και αυτο!!
πηγαμε στης μητερας μου μετα την πρωτη θεραπεια-που να πουμε βεβαια το λογο! ειπαμε ηρθαμε να σας δουμε!!!
ο παιδοδερματολογος στο Αγια Σοφια εμπειρος παντως. Με το που μας ειδε απο την πορτα το ειπε! μαλιστα ειπε οτι τωρα με τους μεταναστες και τις κακες συνθηκες υγιεινης τους πραγματικα η ψωρα εχει αυξηθει παρα πολυ και ειναι πολυ μεταδοτικη...την κολας εκει που δεν το περιμενεις!
Τι να πω!! ηταν και αυτο να μας τυχει!!

*
κοριτσια,

καταλαβαινω την ανησυχια που μου λετε οι περισσοτερες για τον παιδικο αλλα ειναι ενα τοσο μεταδοτικο νοσημα που πραγματικα δεν μπορω να αποδειξω οτι το παιδι μου το κολλησε απο εκει...μιλησα και ξαναμιλησα με την υπευθυνη του σταθμου και μου ειπε οτι το κρουσμα ηταν μεμονωμενο αλλιως θα ειχε εμπλακει η υγειονομικη υπηρεσια...και τοτε θα ειχαν ενημερωθει και οι γονεις...
πραγματικα δεν ειναι ευκολο να βρω την πηγη η να την υποδειξω με σιγουρια...αυτο μπορει να το κολλησε η μικρη και απο το μπακαλικο που λεει ο λογος..τι να πω!!!
η αγωνια μου ηταν που το παιδι ταλαιπωριοταν για καιρο χωρις διαγνωση!

*
εκει που δεν το περιμενα εγινε και αυτο! Ψωρα μαλιστα ψωρα
φιλοξενησαμε τον πατερα μου απο το χωριο για 2 εβδομαδες και κολλησαμε ολοι μεσα στο σπιτι ψωρα. Και αυτος ο ταλαιπωρος ξυνοταν καιρο και ο αγροτικος γιατρος τον ειχε παστωσει στις ενυδατικες! 
μιλαμε για πολυ φαγουρα...
το παιδι μιλαμε τρωγεται πατοκορφα..το ιδιο και εγω και ο αντρας μου!!!
εχουμε κανει τις πρωτες 3 ημερες θεραπεια αλλα η φαγουρα φαγουρα βρε κοριτσια!!!!!
ποσο θα κρατησει πια αυτο....ποτε θα υποχωρησει η φαγουρα?
τι τσουξιμο και αυτο το φαρμακο? πως το αντεξε το παιδι μου?
εδω και μια εβδομαδα εχω γινει υστερικη με το πλυσιμο στο σπιτι. Καθαριζω,απολυμαινω,πλενω,σφουγγαριζω και παλι απο την αρχη.
μα ψωρα? 
δεν το χωραει το μυαλο μου!

*
οσο κιαν σου φαινεται περιεργο ειναι πολυ κοινη παθηση ειδικα τετοια εποχη....περναει μην ανχωνεσαι...

*
οτι θα περασει θα περασει.....
το παιδι μονο σκεφτομαι με τοση φαγουρα που ειχε και το κορμακι του που ειναι ακομα πληγιασμενο. Τωρα εχουμε περασει στη φαση της ενυδατικης....με τους τονους τη βαζουμε μιλαμε γιατι το δερμα ολων μας εχει αγριεψει...
τουλαχιστον το παθαμε πριν το πασχα γιατι διαφορετικα θα ειχα φρικαρει περισσοτερο...
ο πατερας μου λεει οτι του σταματησε η φαγουρα αμεσως! τι περιεργο και αυτο...
ποσο τον λυπηθηκα και αυτον..αισθανθηκε τοσο ασχημα!

*
ο τιτλος μας ταιριαξε γαντι....
ακομα δεν το πιστευω...ειδαμε σημερα τον παιδοδερματολογο κ αλεξοπουλο στο αγια σοφια και διεγνωσε ψωρα στη μεγαλη μου κορη
(3 χρ)...μιλαμε για τοση φαγουρα πια που τον τελευταιο μηνα στο παιδι δωσαμε τονους αταραξ...αλλεργια το ειπαμε...καθυστερημενο εκζεμα το ειπαμε...μονο ψωρα δεν μας περασε απο το μυαλο και δεν το ειπαμε...
και ενοειται βεβαια οτι δεν υποχωρησε καν με την ενυδατωση και τα ειδικα σαπουνακια....αντιθετα η φαγουρα φουντωσε!!!
ο γιατρος μας εγραψε αυτο το βενζοικο βενζολιο και πρεπει να κανουμε ολοι μεσα στο σπιτι θεραπεια απο σημερα το βραδυ κιολας...
αληθεια τσουζει πολυ αυτη η θεραπεια? το παραγγειλαμε και ξεκιναμε και ο θεος βοηθος....ηδη βρισκομαι στο 2 πλυντηριο πλυσιματος ρουχων...τι ειναι και αυτο που μας βρηκε καλοκαιριατικα...και εγω που νομιζα μονο στις κακες συνθηκες υγιεινης το κολαει κανεις!

*
Πριν αρχίσετε τις κορτιζονούχες αλοιφές στα παιδάκια, επισκεφτείτε ένα φαρμακείο και ρωτήστε για την αντίστοιχη σειρά της EUBOS. Μιλήστε και με τον παιδίατρό σας και πάντα να επιμένετε πως τα "φάρμακα" θα είναι η τελευταία σας επιλογή. Μην επιβαρύνετε τους παρθένους αυτούς οργανισμούς χωρίς λόγο...

*
Ο μικρος μου ξαφνικα αρχισε να εχει εντονη φαγουρα σε σημειο να γρατζουνιεται οπως ξινεται, αρχικα στο σβερκο και εξαπλωθηκε στο πανω μερος της πλατης ,στο στερνο και αναμεσα στις κλειδωσεις χωρις ομως να ειναι κατι εμφανες ,δεν εχει κοκκινιλες.
Η παιδιατρος εδωσε αταραξ και κορτιζουνουχα αλοιφη ,επισης διατροφικα αποχη απο αυγα ,ψαρι κτλ.......
1 εβδομαδα πηρε σιροπι και αφου ειδαμε οτι ηρεμησε συνεχισαμε μονο την αποχη απο τις τροφες....απλα ξινοταν που και που .......στο τελος της τριτης πια εβδομαδας του εδωσα χυλοπιτες και την αλλη μερα μπανανα και ξαναφουντωσε, αρχισε να τσιμπιεται απο την φαγουρα!!!
Αν ηταν αυτο που περιγραψατε, ψωρα δηλαδη, θα ηρεμουσε με το αταραξ και την διατροφη???Δεν νομιζω ετσι??

*
λογικα δεν θα υποχωρουσε...αν ομως δεν εχει ξεφουντωσει πληρως τοτε να δεις σιγουρα καποιο παιδοδερματολογο! τσιβιτανιδου η αλεξοπουλος ειναι εγγυηση!

*



7 σχόλια:

  1. ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΠΑΝΕ..εγω το Μαιο κολησα ψωρα απο τη φιλη μου ταλαιπωρηθηκα ως το σεπτεμρη με τη φαγουρα ..σε σημειο που εβγαζα αιματα σε ολο το σωμα κ ημουν γεματη σπυρακια και φουσκαλες..κολλησα ξαδερφια,,φιλους,οικογενεια χωρις να το ξερω βεβαια..καταλαβαινετε τη ντροπη..εκανα τη θεραπεια οταν μου το διαγνωσαν απο σεπτεμβρη ως οκτωμβρη καθε μερα με το σπρευ και το βενζολιο...καθε μερα οχι 1 φορα τη βδομαδα..και τωρα μετα απο 2 μηνες εχω ξανα...εχω την εντυπωση οτι δε θα φυγει ποτε...δεν αντεχω με αυτο το μαρτυριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε, τώρα το είδα! Αν και, τώρα το έγραψες;
    Υπάρχουν πολύ χειρότερα, φίλε, φίλη, ότι είσαι. Να κάνεις υπομονή και την θεραπεία σου! Από ψείρες, ψώρες και τα συναφή, δεν πέθανε κανείς! Η φτώχεια της εποχής, πολλά θα φέρει. Ψυχραιμία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο καιρό μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας φεύγουν τα σπυράκια;;;Η φαγούρα γιατί δε σταματά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην τρομοκρατείται καλέ έτσι τον κόσμο κι εγώ πέρασα ψώρα,εάν γίνει η διάγνωση εγκαίρως και βάλεις το φάρμακο για τρείς μέρες έχει φύγει και η φαγούρα και τα σπυριά,ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό!!!Μια φίλη υπέφερε με το ξύσιμο αρκετά γιατί δεν πήγαινε στο γιατρό να δεί τι έχει και αυτό κάθε μέρα χειροτέρευε, αλλά μόλις έβαλε το φάρμακο ηρέμησε αμέσως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιος τρομοκρατεί, ανώνυμε; Ήταν 2014 και τώρα 2020 και ζούμε την πανδημία του Κοροναϊού που έχουμε θανάτους και καραντίνες!
    "Αν ήταν η ζήλεια ψώρα, θα γέμιζε όλη η χώρα", λέει μια παροιμία.
    Από ζήλεια πάμε καλά στην Ελλάδα, κυκλοφορεί χρόνια τώρα, όπως οι ψείρες στα παιδάκια, απλά, αποσιωπήθηκε πολύ. (Θυμάσαι μια εκπομπή του Ευαγγελάτου - "Αποδείξεις" που μίλαγε για τα ακάρεα και πέταγε ο κόσμος τα παλιά στρώματα; Ε! αυτά τα ακάρεα, θα μπορούσε κι εκείνος τότε, να τα πει: ψώρα", να μην ψάχνετε ο κόσμος, ούτε να φοβάται!
    Απ' την ζήλεια δεν πέθανε κανείς! Την ψώρα ήθελα να πω!
    Με τον κοροναϊό να δούμε τι θα γίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κολλήσαμε κ εμείς ψωρα, αρχικά είδα ο μικρός να ξύνεται και μετά εγώ και σύζυγος πήγαμε αρχές Μαΐου σε δερματολόγο μας διέγνωσε ψώρα κάναμε τη θεραπεία με benzyl benzoate συν αντιισταμινιτικα τον επισκέφθηκα πάλι τέλος Ιουνίου μας είπε δεν έχετε πλέον ψώρα, αλλά μετά παρασιτική κνηδωση και μας έδωσε φτιαχτη κρέμα με κορτιζόνη και γαλάκτωμα, του μικρού που είχε γύρω από τη περιγεννετικη περιοχή μασχάλες και πωπο έχουν υποχωρήσει έχουν μείνει μερικά σημάδια εγώ έχω ανάμεσα στα πόδια που βγήκαν περίπου 1μιση μήνα μετά τη θεραπεία και ο σύζυγος επίσης. Η φαγούρα όμως συνεχίζεται μετά από τόσους μήνες λίγο να τα ακουμπήσω τα σπυριά φουντώνουν και του συζύγου τα ίδια, δεν ξέρω τι να κάνω σκέφτομαι να τον επισκεφτώ ξανά τον δερματολόγο ή να κάνω πάλι τη θεραπεία με το benzyl benzoate έχετε να μου προτείνετε τίποτα από παρόμοια εμπειρία!?
    Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή