Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Δερματικές μεταναστευτικό κάμπια

Δερματικές μεταναστευτικό κάμπια

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Δερματικές μεταναστευτικό κάμπια
Η κάμπια Μεταναστών Cutanea.jpg
Τυπικά "υφέρπουσα έκρηξη" που συνδέονται με δερματικές μεταναστευτικό προνύμφη
Ταξινόμηση και εξωτερικοί πόροι
ICD - 10 B76.9
ICD - 9 126.9
DiseasesDB 3263
MedlinePlus 001454
eMedicine Derm / 91 PED / 1278
MeSH D007815
Μεταναστευτικό Δερματική κάμπια (συντετμημένη CLM) είναι μια ασθένεια του δέρματος στον άνθρωπο, η οποία προκαλείται από τις προνύμφες των διαφόρων νηματωδών παρασίτων του αγκυλόστομα οικογένειας ( Ancylostomatidae ). Τα πιο συνηθισμένα είδη που προκαλούν αυτή την ασθένεια στην Αμερική είναι Ancylostoma braziliense . Αυτά τα παράσιτα ζουν στα έντερα των σκύλων, γατών και τα άγρια ​​ζώα και δεν πρέπει να συγχέεται με άλλα μέλη της οικογένειας αγκυλόστομων για το οποίο οι άνθρωποι είναι οριστικά οικοδεσπότες , δηλαδή Ancylostoma άηοάβηαΐβ και Νβοαίοτ αμερικανικό .
Κοινώς ονομάζεται υφέρπουσα έκρηξη [1] [2] λόγω της συσκευασίας του, η ασθένεια είναι επίσης κάπως ασαφώς γνωστή ως « φαγούρα έδαφος »ή (σε ορισμένα μέρη της νότιας ΗΠΑ)" sandworms », καθώς οι προνύμφες αρέσει να ζουν σε αμμώδη εδάφη . Μια άλλη λαϊκή ονομασία είναι φαγούρα υδραυλικός. Ο ιατρικός όρος CLM κυριολεκτικά σημαίνει «περιπλάνηση προνύμφες στο δέρμα».

Περιεχόμενα

Αιτία

Οι αγκυλοστομίαση αυγά ρίξει σε μολυσμένο σκυλί (ή άλλο ζώο) περιττώματα στο έδαφος, όπου μπορούν στη συνέχεια να αναπτύξουν σε μια περίοδο 1-2 εβδομάδων στο μολυσματικό μορφή κάμπιας (προνύμφες filariform). [3] Οι προνύμφες filariform μπορεί λαγούμι μέσω του άθικτου δέρματος που έρχεται σε επαφή με το έδαφος ή άμμο που έχει μολυνθεί με τα περιττώματα. Παρά το γεγονός ότι είναι σε θέση να μολύνουν τα βαθύτερους ιστούς των ζώων (μέχρι τους πνεύμονες και στη συνέχεια το εντερικό σωλήνα), οι άνθρωποι είναι παρεπόμενες ξενιστές και οι προνύμφες είναι μόνο σε θέση να διεισδύσουν τα άνω χόριο του δέρματος [1], και να δημιουργηθεί έτσι η τυπική σκωληκοειδής λαγούμια ορατή κάτω από το δέρμα. Αυτά τα παράσιτα δεν έχουν προφανώς την κολλαγονάση ένζυμα που απαιτούνται για να διεισδύσουν μέσω της βασικής μεμβράνης βαθύτερα στο δέρμα.

Τα συμπτώματα

Η μόλυνση προκαλεί ένα κόκκινο, έντονα κνησμώδες (φαγούρα) έκρηξη. Η φαγούρα μπορεί να γίνει πολύ επώδυνη και αν γδαρμένο μπορεί να επιτρέψει μια δευτερεύουσα βακτηριακή λοίμωξη για την ανάπτυξη. Δερματικές μεταναστευτικό προνύμφη συνήθως επουλώνεται αυθόρμητα διάστημα εβδομάδων ή μηνών και έχει γίνει γνωστό να διαρκέσει για όσο διάστημα ενός έτους. [4] Ωστόσο, η σοβαρότητα των συμπτωμάτων συνήθως προκαλεί εκείνων που έχουν μολυνθεί να αναζητήσουν ιατρική θεραπεία πριν συμβεί αυθόρμητη ανάλυση. Μετά από κατάλληλη επεξεργασία, η μετανάστευση των προνυμφών μέσα στο δέρμα διακόπτεται και ανακούφιση του σχετικού φαγούρα μπορεί να συμβεί σε λιγότερο από 48 ώρες (έχουν αναφερθεί για θειοβενδαζόλη). [1]
Αυτό είναι ξεχωριστή από τις ανάλογες δερματικές currens προνύμφη η οποία προκαλείται από Strongyloides . Currens προνύμφη είναι επίσης μια αιτία των μεταναστευτικών κνησμώδες εξάνθημα, αλλά χαρακτηρίζεται από 1) μεταναστευτικές ταχύτητα της τάξης των ίντσες ανά ώρα 2) περιπρωκτική εμπλοκή λόγω autoinfection από τα κόπρανα και 3) μια ευρεία ζώνη της κνίδωσης. [5]

Θεραπεία και πρόληψη

CLM μπορεί να κατεργαστεί σε έναν αριθμό από διαφορετικούς τρόπους:
  • Η συστηματική (από του στόματος) παράγοντες περιλαμβάνουν albendazole [1] [2] (εμπορική επωνυμία Albenza) [6] και η ιβερμεκτίνη [1] (εμπορική ονομασία Stromectol)). [7]
  • Ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να εφαρμοστεί είτε τοπικά είτε λαμβάνεται από το στόμα είναι θιαμπενταζόλη [1] [2] (εμπορική ονομασία Mintezol)), [8], μια αντιελμινθικών . Όταν λαμβάνονται από το στόμα, το φάρμακο είναι γνωστό ότι προκαλεί ναυτία. Ένα τοπικό παρασκεύασμα μπορεί να γίνει με ανάμιξη των έδαφος χάπια σε βαζελίνη. Αυτό το μείγμα μπορεί να εξαπλωθεί ελαφρά στην αλλοίωση και συγκρατείται στη θέση του με ένα έμπλαστρο. Αυτό παράγει επίπεδα τοπικού ιστού επαρκής για να σκοτώσει το παράσιτο χωρίς συστημικές παρενέργειες όταν λαμβάνονται από το στόμα.
  • Τοπικοί παράγοντες κατάψυξης, όπως το χλωριούχο αιθυλένιο ή υγρό άζωτο , [1], εφαρμόζεται τοπικά μπορεί να παγώσει και να σκοτώσει τις προνύμφες, αλλά η μέθοδος αυτή έχει ένα υψηλό ποσοστό αποτυχίας οφείλεται στο γεγονός ότι οι προνύμφες βρίσκονται συνήθως μακριά από την περιοχή του ορατού δέρματος μονοπάτια. Επιπλέον, αυτό είναι μια επίπονη μέθοδος η οποία μπορεί να προκαλέσει φουσκάλες ή / και εξέλκωση του δέρματος και συνεπώς δεν συνιστάται. [1]
  • Συνιστάται να χρησιμοποιήσετε Benadryl ή κάποια αντι-φαγούρα κρέμα (π.χ. κορτιζόνη ή Καλαμίνα λοσιόν). Αυτό θα βοηθήσει να ανακουφίσει κάποια από τα φαγούρα.
  • Φορώντας παπούτσια σε περιοχές όπου είναι γνωστό ότι αυτά τα παράσιτα να είναι ενδημική προσφέρει προστασία από τη μόλυνση. [1] Σε γενικές γραμμές, την αποφυγή της έκθεσης του δέρματος σε μολυσμένο χώμα ή άμμο προσφέρει την καλύτερη προστασία. Σε ορισμένες περιοχές, τα σκυλιά έχουν απαγορευτεί από τις παραλίες, σε μια προσπάθεια να ελέγξουν την ανθρώπινη μόλυνση. [1]

Πρόσθετες εικόνες

Δείτε επίσης

Αναφορές



  • Caumes, Ε (από 1ης Μαΐου 2000). "θεραπεία δερματικών προνύμφη Μεταναστών« Clinical Infectious Diseases 30 (5):.. 811-814 doi : 10.1086 / 313.787 .
  • Albanese, G? Κατερίνα Venturi? Giuseppe Galbiati (2001). «Θεραπεία μεταναστευτικό προνύμφη δερματική (υφέρπουσα έκρηξη): μια σύγκριση μεταξύ αλβενδαζόλης και την παραδοσιακή θεραπεία». International Journal of Dermatology 40 (1): 67-71. doi : 10.1046 / j.1365-4362.2001.01103.x . PMID 11277961 .
  • CDC. "παράσιτα" . Ανακτήθηκε 25η Απριλίου του 2013.
  • Chaudhry, AZ? Lonworth DL (1989). «Δερματικές εκδηλώσεις των εντερικών ελμινθικών μολύνσεων». Dermatol Clin. 7: 275 - 90.
  • Arthur, Robert P. (1 Αυγούστου 1958). "Η κάμπια currens" ΑΜΑ Archives of Dermatology 78 (2):. 186-90. doi : 10.1001 / archderm.1958.01560080044007 . PMID 13558704 .
  • Drugs.com. "Albenza" . Drugs.com. Ανακτήθηκε 25η Απριλίου του 2013.
  • Drugs.com. "Stromectol" . Drugs.com. Ανακτήθηκε 25η Απριλίου του 2013.

    1. Drugs.com. "Mintezol" . Drugs.com. Ανακτήθηκε 25η Απριλίου του 2013.

      πηγή

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου